Letošnji Teden otroka nosi sporočilo SKUPAJ SE IMAMO DOBRO, zato smo se v tem tednu še bolj osredotočili na dejavnosti, ki so spodbujale druženje z vrstniki in grajenje medsebojnih odnosov.

V ponedeljek smo razredničarke za učence pripravile pet delavnic: športno, glasbeno, angleško, likovno in jezikovno. Učence smo razdelile v pet skupin, vsako so sestavljali otroci od 1. do 5. razreda. Vse skupine so obiskale in se udeležile vseh petih delavnic, učenci različnih starosti so se med seboj družili in si pomagali. Na športni delavnici so se pomerili v poligonu, na glasbeni delavnici so ustvarjali ritem z lastnimi in improviziranimi inštrumenti, na angleški delavnici so tekmovali v angleških igrah, na likovni delavnici so v skupinah ustvarjali s kredami, na jezikovni delavnici pa so po skupinah iskali rime in sestavljali verze.

Učence 1. razreda so v torek obiskali prijatelji iz vrtca Črniče. Skupaj z njimi so se podali v šolsko telovadnico in se razgibali s štafetnimi igrami. Čas v telovadnici je prehitro minil, zato so druženje nadaljevali v učilnici, kjer jim je učiteljica prebrala pravljico o Repi velikanki.

Da bi otroke kar čim bolj spodbudili k novim skupnim dogodivščinam, letošnja glasbeno obarvana poslanica Tedna otroka nosi naslov “Skp se mava dobr” , njen avtor in izvajalec pa je priljubljeni raper NIPKE, ki je tudi letošnji ambasador Tedna otroka®. Učenke 4. in 5. razreda so sodelovale na plesnem natečaju, v okviru katerega so izdelale čudovito koreografijo na refren Nipkove pesmi.

Teden otroka smo zaključili z druženjem z gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Selo. Obiskalo nas je kar šest gasilcev in ena gasilka, ki so se pripeljali s tremi vozili. Predstavili so nam posamezna vozila in pripomočke, opisali delo in naloge gasilca, preizkusili smo se v gašenju in zbijanju tarče s curkom vode in celo vstopili v vozila ter si jih tako pobliže ogledali. Nadeli smo si tudi njihove uniforme in jeklenke, ki so bile zelo težke.

Ta dan smo izvedli tudi vajo evakuacije ter prikaz reševanja iz goreče stavbe. Druženje je še prehitro minilo, saj je bil to res drugačen dan.

Dostopnost