V torek, 6. 9. 2022, so nas obiskali košarkarji s Košarkarskega kluba Ajdovščina. Za učence od 1. do 4. razreda so pripravili pravi poligon z zabavnimi igrami vodenja žoge in metov na koš. IGRIVA KOŠARKA, kot smo poimenovali dejavnost, pa seveda ne bi bila igriva, če ne bi s košarkarji prišel tudi LIPKO, to je njihova maskota. Lipko je pravi košarkar, ki pa na igrišču rad ponagaja. Bilo je res zabavno in verjetno se je marsikdo navdušil za treniranje košarke.

Že naslednji dan, v sredo, 7 .9. 2022, smo se učenci 1., 2., 3. in 4. razreda odpeljali v Ajdovščino, kjer smo na igrišču ob bazenu prisostvovali pravi Mini olimpijadi različnih športov. Dogodek se je začel z dvigom olimpijske zastave in olimpijsko himno, ob spremstvu maskote – Foxija. Predstavili so se športni klubi, ki delujejo v naši občini. Kljub dežju, ki nam je nekoliko ponagajal, smo lahko spoznali veliko različnih športnih dejavnosti in mogoče se za kakšno tudi navdušili.

V podaljšanem bivanju smo v tem tednu ustvarjali kar na prostem. Izdelovali smo papirnata letala in jih spuščali na šolskem igrišču, Katero je dlje poletelo?

Dostopnost