V mesecu oktobru je od 15. 10. do 22. 10. potekala enotedenska vseslovenska akcija Simbioza giba. Slogana, Vse življenje se gibamo – gibanje je življenje in življenje je gibanje!, se zavedamo in se ga držimo tudi na naši podružnični šoli v Črničah.

V okviru interesne dejavnosti Športne urice so učenci medse povabili stare starše. V ponedeljek, 15. 10. so se nam pridružili stari starši učencev 1. in 2. razreda, v petek, 19. 10. pa stari starši učencev 3. razreda. Učenci so svoje babice in dedke nestrpno pričakovali že celo dopoldne. Po kosilu, ko so jih babice in dedki pričakali v šolski avli, pa so otroški  obrazi prav posebno zažareli. Skupaj smo se podali v šolsko telovadnico, novim dogodivščinam naproti.

Tudi učiteljice smo bile navdušene nad številčno udeležbo. Skupaj smo izvedli uri športa z zabavnimi štafetnimi igrami. Čeprav smo se dogovorili, da bomo le sodelovali in ne tekmovali, smo igre oboji vzeli zelo zares. Bili smo aktivni, zabavali smo se ter zavzeto in resno sodelovali.

V šoli brez domače naloge pač ne gre in tokrat so nalogo dobili naši dragi gostje. Zaupali so nam, da je bilo srečanje sproščeno, vzdušje pa pozitivno. Med drugim so zapisali tudi to, da so nam hvaležni, da smo jim omogočili, da so spet postali razigrani ter se tako vrnili v svoje otroštvo. Povedali so, da se tovrstnih druženj z nami še nadejajo.

Spoštovani stari starši, hvala, da ste si vzeli čas za vaše drage zaklade – vaše vnuke in z nami preživeli športni uri. Zagotovo bomo druženje ponovili.

Športni pozdrav!

Dostopnost